TRUST BAR 2015

5th Element - viisinaruinen puomi

Legendaarinen North Trust bar on markkinoiden ehkä kehittynein puomi ja on eri testeissä ylistetty. Puomissa on panostettu käyttömukavuuteen ja turvallisuuteen.

Puomissa helppo takanarujen pituuden säätömahdollisuus ja nopein tapa vaihtaa puomin pituutta leveämmäksi tai kapeammaksi leijakoon mukaan. Näin voit trimmata puomituntumaa niin halutessasi ja säätää puomin pituuden jopa leija lennossa. Samalla sama puomi käy pituudeltaan kaikkiin Northin leijoihin. Takanarujen ja puomin mitan säädön lisäksi tehonsäädön pituutta on helppo muuttaa ja cleatin paikkaa säätämällä saa halutun puomin liikkumamatkan joko haluamallesi tehoalueella tai eri kokoisten kuskien käsien pituudelle sopivaksi. Tehonsäädön pituuden säätö ei vaikuta narujen pituuksiin.

Totutusti Trust Barissa on varmatoiminen ja ranskalaisen turvallisuusnormin täyttävä Iron Heart-hätälaukaisu, joka on kevyt laukaista ja helppo virittää takaisin olit sitten vesillä tai paksut hanskat kädessä lumella.

5th Element puomi sopii kaikkiin Northin pumpattaviin leijoihin, kun halutaan parasta turvallisuutta ja helpoin leijan uudelleennosto heikommallakin tuulella.

 

Quad Control - nelinaruinen puomi

Nelinaruinen puomi tarjoaa kaikki samat käyttömukavuusominaisuudet ja hätälaukaisun kuin viisinaruinen puomikin, mutta nelinaruisena. Quad Control puomi sopii Northin Evo, Dice, Neo ja Buzz leijamalleihin.

 

Lisätietoja www.northkiteboarding.com

Puomin narujen pituudet

Kumpikin puomi on saatavissa 19m, 22m, 24m ja 27m mittaisilla naruilla. Lisäksi

24m on suositeltu yleismitta narujen pituudeksi kaikille leijoille meidän olsosuhteissa. Erityisesti, jos hankkii vain yhden puomin. Leija on parhaiten tasapainossa ohjattavuuden ja tehontuoton suhteen.

19m narut ovat radikaaleimmat nopean ohjautuvuuden suhteen, joka tulee leijan alaväännön kustannuksella. Sopii extreme freestyle/wakestyle ajoon tai aaltoihin, kun leijan kääntyvyys on tärkein.

22m narut ovat kompromissi pidempien narujen tehonannosta ja lyhyimpien narujen leijan kääntymisnopeudesta. Ei ole kääntymisnopeudelta aivan niin radikaalit kuin 19m narut, mutta silti hieman hävittää alavääntöä leijasta. 22m narut ovat Northin wave ja freestyle tiimien valinta.

27m narut lisäävät hieman leijan alavääntöä ja auttavat kevyessä kelissä. Pidempinä leijan narut voi “ladata” paremmin koukkuhypyssä ja näin hyppyihin saa lisää korkeutta. Pidempinä kuitenkin hidastavat hieman leijan kääntyvyyttä. Pidempiä naruja käytetään myös kevyen kelin kisakäytössä.

 

 

Puomin leveys:

Puomin takanarujen pituuden säätöä:

Iron Heart tähälaukaisu:

Tehonsäädön cleat ja stopperi:

Karkunaru: